Workshop Beeldhouwen

Workshop Beeldhouwen in steen
Het teveel aan steen weghakken is een geduldwerkje, bijna meditatief. Dat uit zich in een ritmisch geklop van knotsen op grote beitels. Een blok mergel is een leuke zacht steen om het eens uit te proberen. De steen is goed te vormen, niet zo breukgevoelig en geschikt om buiten te werken.
Een beeld visualiseren in een blok steen is niet zo eenvoudig. Een kleischets, of een van thuis meegebracht idee, kan dan uitkomst brengen. Werken in speksteen, albast of een andere steensoort behoort tot de mogelijkheden.

De docent
Aart Prins is een beeldhouwer die werkt in hout en steen en hij is docent Beeldhouwen bij twee centra voor kunstzinnige vormgeving. Hij is autodidact en heeft stage gelopen bij de academisch geschoolde Bart Leefoge en Joop Hollander beide beeldhouwers. Aart heeft op verschillende plaatsen in binnen-en buitenland geëxposeerd en maakt zowel vrij werk als in opdracht. De cursisten worden door Aart individueel begeleid, dat betekent dat er ruimte is om intuïtief te werken, maar ook om een vanuit een kleischets te werken. Iedere cursist werkt op zijn/haar niveau en ervaring met beeldhouwen is niet nodig. Zie voor meer informatie over Aart: www.aartprins.nl

Programma 3-daagse workshop Beeldhouwen
Start vrijdagochtend 9.00 uur en einde zondagmiddag 16.00 uur. Gedurende de hele cursus word je begeleid door Aart.
Tussen de middag is er een pauze waarin we lunchen.
Naast het intensieve Beeldhouwen word je culinair verwend door Fred en Willemijn, zij maken de heerlijkste gerechten en hapjes, die vaak buiten in de prachtige en rustgevende tuin met landelijk uitzicht worden genuttigd. Wie wil dat niet!

Datum voor 2015  is:.
Vrijdag 10 t/m zondag 12 juli

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van de wijze van overnachten.  Er is keuze uit:

  • Kamer voor 1 persoon (in overleg) €375,-
  • Kamer voor 2 personen prijs € 350,-
  • Kamperen met tent of caravan prijs € 295,-
  • Workshop zonder volpension prijs € 255,-

Prijzen zijn per persoon voor drie dagen inclusief materiaal, begeleiding en met volpension. De prijs van de steen wordt apart afgerend, die is afhankelijk van het gewicht en grote.

Eigen groep
Wil je graag met vrienden, bekenden, collega’s of beeldhouwclub een eigen weekend organiseren? Wij bieden de mogelijkheden, bel of mail ons voor nadere informatie. Minimaal aantal deelnemers is zes.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.