Workshop speksteen bewerken

Een workshop speksteen bewerken en boetseren
Een stuk speksteen, je raspt, je vijlt,  je polijst en langzaam vormt zich iets, een vorm abstract of figuratief. Het bewerken van de relatief zachte speksteen is heel verrassend. Door vanuit een stuk steen een vorm te laten groeien, ben je scheppend bezig. In tegenstelling tot het weghalen bij het bewerken van de speksteen, kun je bij boetseren toevoegen en indrukken. Met onze handen grijpen we in dezelfde materie waarop we met onze voeten staan, het is de “wil” die daarbij vooral in actie komt.

De kunstenaar
Brigitte werkt als schilder, beeldhouwer (speksteen) en kunstzinnig therapeute. Zij volgde lessen bij diverse kunstenaars en is zelf een succesvolle schilder. Brigitte spreekt het liefst de intuïtie aan van haar cursisten. Ieder mens heeft een ‘ innerlijke bron’ om vormen en kleuren naar buiten te brengen. In haar cursussen gaat het vooral om doen, voelen en beleven en vooral niet om presteren. Voor meer informatie over Brigitte zie haar website Brigitte Beck

Data 2015 zijn nog niet bekend. Heeft u interesse stuur dan een mail via contact.

Programma 3-daagse workshop speksteen bewerken
Start vrijdagochtend 9.00 uur en einde zondagmiddag 16.00 uur. Gedurende de hele cursus word je begeleid door Brigitte Beck.
Tussen de middag is er een pauze waarin we lunchen.
Naast het ontspannen spekstenen word je culinair verwend door Fred en Willemijn, zij maken de heerlijkste gerechten en hapjes, die vaak buiten in de prachtige en rustgevende tuin met landelijk uitzicht worden genuttigd. Wie wil dat niet!

Kosten
De kosten zijn afhankelijk van de wijze van overnachten.  Er is keuze uit:

  • Kamer voor 1 persoon (in overleg) €375
  • Kamer voor 2 personen prijs € 350,-
  • Kamperen met tent of caravan prijs € 295,-
  • Workshop zonder volpension prijs € 255,-

Prijzen zijn per persoon voor 3-dagen inclusief materiaal, begeleiding en met volpension. De prijs van de speksteen wordt apart afgerekend, die is afhankelijk van het gewicht.

Eigen groep
Wil je graag met vrienden, bekenden, collega’s of beeldhouwclub een eigen weekend organiseren? Wij bieden de mogelijkheden, bel of mail ons voor nadere informatie. Minimaal aantal deelnemers is 6.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.