Omgeving

Nieuws over de mysteries van het Reestdal:

De website www.vakantieinhetreestdal.nl is uitgebreid met filmpjes, audiotours, geluidsfragmenten en anekdotes over de vele mysteries die het Reestdal herbergt. Het lezen, kijken en luisteren hiernaar geeft een extra dimensie aan het bezoeken van het idyllische beeklandschap van de Reest. Zoals het verhaal over het zwarte paard dat in drie dagen grijs werd. Of wat te denken van Het Spinwiefien op de Ekelenberg. De filmpjes zijn ook op Youtube te vinden onder o.a. de zoekterm Reestdal, mysteries, toerisme Drenthe.

Eén van de mysteries is gebaseerd op het leven van Dikke Reint, baron de Vos van Steenwijk. Tijdens de theatertour in juni en juli vanuit Tourist Info de Wijk wordt zijn levensverhaal uitgebeeld door lokale acteurs. Meer informatie: www.touristinfodewolden.nl

Het Reestdal is een schitterend en mysterieus stukje natuur op de grens tussen Drenthe en Overijssel. Het riviertje de Reest kronkelt zich een weg door een streek waarin bloemrijke weiden, oude houtwallen, essen, heide en bos elkaar afwisselen.
Het ongeschonden karakter en de rust die u hier vindt, maken het Reestdal tot een ideaal gebied voor een stevige wandeling of een ontspannen fietstocht.

Naast veel natuur is de gemeente De Wolden bekend om de vele (internationale) paarden concoursen zoals CH De Wolden. Meer informatie klik hier. Vanaf De Bloemberg is het 4 km tot het concoursterrein, een goede uitvalbasis voor bezoekers.

Activiteiten rondom het Reestdal en De Bloemberg:

Stad & Dorp

Kunst & Cultuur

Eten & Drinken

Natuur